Kia Niro hybrid již na podzim na trhu

Tagy:  Kia Niro, hybrid, český trhh, podzim, Niro, Kia, ekologický, zelený, automobil, vůz, crossover

Sponzorované odkazy:

Kia Niro hybrid již na podzim na trhu

V květnu letošního roku byla zahájena v jihokorejském Hwasungu sériová výroba modelu Niro z portfolia značky Kia v hybridní verzi. Tento crossover tedy bude pro zastánce značky k mání i ve verzi příznivé k životnímu prostředí.

Hybridního varianta crossoveru Kia Niro přijde i na český trh, a to již letos na podzim, když je v Evropě prezentován již v těchto dnech. Automobilka tak dává řidičům do vínku vůz zaměřený na trvale udržitelný zdroj.

Kia Niro je crossover s prostornou kompaktní pětimístnou, pětidveřovou karoserií a má na délku 4355 mm, na šířku 1805 mm a vysoký je 1545 mm. V kapotáži vozu jsou využity četné hliníkové díly. Zavazadelník svalnatého crosssoveru poskytne objem 427 l.

Motorizací vozu je úsporný benzinový čtyřválec 1.6 l GDI/105 k, který je nastaven již na normu Euro 6b. Ve spojení s elektromotorem o výkonu 32 kW/44 k činí celkový systémový výkon 141 k/104 kW. Pohon je spřažen se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DCT.

Automobil v hybridu nabízí praktičnost a nespornou atraktivitu prostoru, vše zabaleno do šik balíčku crossoveru. Jistě příjemně překvapí jeho nízká spotřeba paliva, jež se pohybuje okolo 3,8 l/100 km, když emise CO2 se zastaví na úrovni 89 g/km. To vše jistě vyplývá z dobře nastaveného hybridního pohonu.

Díky trendy designu a alternativnímu pohonu se může Niro stát dalším tahákem v rukávu značky Kia. Dává vale konzervativně laděným trendům a je docela reálným předpokladem, že díky svému nastavení a šetrností k životnímu prostředí bude pařit na přední místa oceňovaných „zelených“ osobních automobilů. Jeho cena by neměla převýšit 500 tisíc korun.

A na tuto příjemnou hybridní verzi naváže v blízké budoucnosti také varianta s možností dobíjení – Plug-in.

Zdroj foto: Kia

Článek Kia Niro hybrid již na podzim na trhu byl publikován 8. srpna 2016 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...