Nový Peugeot 5008: Budoucí lídr ?

Tagy:  Peugeot, 5008, SUV, lídr, novinka, Pařížský autosalon, 4008, Čína

Sponzorované odkazy:

Nový Peugeot 5008: Budoucí lídr ?

Jméno sice zůstalo, ale vše ostatní se změnilo – nový Peugeot 5008 by se dle výrobce měl stát lídrem segmentu C velkých sedmimístných SUV. Měl by pokračovat k přesunu k luxusnějším vozům a jeho úspěch by měl být na světových trzích.

Prostorný a sebevědomý

Nový Peugeot 5008 nese všechny znaky typické pro SUV – dlouhá horizontální kapota, vertikální přední maska a zvýšená podokenní linie. Maska chladiče vypadá díky chromovaným křidélkům exkluzivně, naopak záď zdobí leskle černá liště a světla s LED diodami ve formě „vrypů lvích drápů“. Sebevědomý design vzbuzuje dojem síly.

Vůz je díky rozvoru 284 cm nejprostornější ze všech SUV segmentu C. S celkovou délkou 464 cm se však stále jedná o relativně kompaktní automobil. Pravda, předchozí generace byla o 11 cm kratší. Vůz vznikl na platformě EMP2, stejně jako Peugeot 308 a 3008. Nejnovější motory splňují emisní normu Euro 6.1 a všechny jsou dle Peugeotu „Best in Class“ ve své výkonové kategorii.

Nový Peugeot 5008 působí sebevědomě. Foto: www.peugeot.czNový Peugeot 5008 působí sebevědomě. Foto: www.peugeot.cz

Ač se jedná o SUV, předností vozu je modularita – druhou řadu tvoří tři samostatně sklopitelná identická sedadla, ve třetí řadě jsou dvě samostatná sedadla, která lze skopit nebo vyjmout. Sedadlo spolujezdce pak lze sklopit do polohy stolek a tím se mohou převážet předměty až 320 centimetrů. Do zavazadlového prostoru se vejde 1 060 litrů a víko lze otevřít bezdotykově.

Komforní s prvky budoucnosti

V interiéru lze najít nejnovější verzi systému Peugeot i-Cocpit, který zahrnnuje kompaktní volant a velký kapacitní osmipalcový displej s elegantními animacemi. Cestování je komfortní díky skvělému odhlučnění a mnoha dalším prvkům jako je stálé mobilní připojení, on-line navigace, osmibodový masážní systém u předních sedadel, systém Hi-Fi Premium FOCAL, panoramatické střešní okno a podobně. Samozřejmě nechybí ani prvky aktivní a pasivní bezpečnosti, některé jsou v sériové, jiné v příplatkové výbavě.

Automobilka také reaguje na moderní trendy a přichází tak s nabídkou skládací koloběžky s elektromotorem e-Kick, která je zabudována do zavazadlového prostoru, nebo skládacího elektrokola e-Bike eF01, které lze rovněž zafixovat v kufru. Samozřejmostí je nabídka vlastní přenosné nabíjecí stanice. Zákazníci si mohou vybrat z pěti úrovní výbavy, kde jsou tři běžné (Access, Active, Allure), jedna GT Line a jedna GT. Vůz bude představen na pařížském autosalonu a do prodeje půjde na jaře příští rok. Nechme se překvapit, jak se mu bude dařit proti napjatě očekávané Škodě Kodiaq, oblíbenému BMW X3 nebo Dacii Duster.

V zavazadlovém prostoru může být umístěna elektrická koloběžka nebo elektrokolo. Foto: www.peugeot.czV zavazadlovém prostoru může být umístěna elektrická koloběžka nebo elektrokolo. Foto: www.peugeot.cz

Nová 4008: Jen pro Čínu

Francouzská automobilka rovněž představila SUV určené pro čínský trh – nový Peugeot 4008. Premiéra proběhla na 19. autosalonu v Čcheng-tu. Čínský trh je největší na světě a není bez zajímavosti, že dvě pětiny (meziroční nárůst prodejů o 44 %) zde prodaných aut jsou právě SUV. A právě v tomto segmentu je značka vžjimečně aktivní – včetně 5008 se jedná o pátý vůz této kategorie, který značka letos ve světě představila. Novinka bude vyráběna v nové továrně podniku DPCA v Čcheng-tu a doplní řadu SUV Dongfeng Peugeot, kterou dnes tvoří vozy 2008 a faceliftovaná verze vozu 3008. Prodej vozu Peugeot 4008 bude na čínském trhu zahájen letos v listopadu.

Článek Nový Peugeot 5008: Budoucí lídr ? byl publikován 19. září 2016 v 00.00 v rubrice Auta a Novinky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...