Povedený facelift: Kia Carens 2017

Tagy:  Kia Carens, facelift, MPV, model 2017, exteriér, interiér, motorizace, technologie, asistenční systémy

Sponzorované odkazy:

Povedený facelift: Kia Carens 2017

Rodinné MPVéčko Kia Carens prošlo povedeným faceliftem, který se odrazil jak na designu vozu, tak na jeho funkčnosti i zkvalitnění využitých materiálů. Po generaci modelu z roku 2013 tak přichází na trh docela povedená modernizace.

Sestává z celé skvadry obměn, jež modelu roku 2017 Kia Carens přinesla plusové body.

Exteriér a design

Došlo k úpravě obou nárazníků, jiného ztvárnění mlhových světel a modernizaci masky chladiče, jež dostala plastičtější vzhled. K tomu byla přidána nová modrá barva karoserie, spolu s litými koly o velikosti 16, 17 nebo 18". Faceliftovaný model 2016 dostal i nové zadní skupinové svítilny, které na první pohled zaujmou.

Interiér vozu

Prostorný sedmimístný interiér Kia Carens byl vylepšen novým čalouněním sedadel, když k mání jsou sedadla s novým pleteným vzorem a v koženém provedení se vzorem protkaných diamantů. Nové jsou i kovové a leskle černé dekory po celé kabině i nové obklady v imitaci karbonových vláken na přístrojové desce. Volit lze černé nebo béžové čalounění.

Bezpečnostní výbava a palubní infotainment

Kia Carens v nejnovějším provedení nabízí rozhraní v podobě dotykové obrazovky, a to o úhlopříčce 7,0 nebo 8,0", včetně funkce vestavěné navigace, online služby Kia Connected Services s podporou od TomTom a zadní parkovací kamery. Součástí nového dotykového rozhraní je i podpora technologie Apple CarPlay a Android Auto pro propojení s chytrými telefony.

Kia Carens zcela poprvé nabízí propracované systémy Drive Wise na podporu řízení, a to včetně systému rozpoznávání mrtvých úhlů se systémem RCTA, upozorňujícím na vozidla během couvání. Na přání lze mít i nový audiosystém JBL Premium Sound se subwooferem, externím zesilovačem a čtveřicí reproduktorů pro kvalitnější ozvučení celé kabiny.

Motorizace a packet

Pro verzi Kia Carens se vznětovým motorem 1,7 litru o výkonu 115 koní je k mání výbavový paket Eco Pack, která v sobě pojímá technologii vypínání motoru Idle Stop/Go, pneumatiky Michelin se sníženým valivým odporem a upravené převodové poměry. Carens s tímto hospodárným motorem, spolu s technologií vypínání motoru v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou, má emise CO2 na úrovni jen 109 g/km.

V listopadu 2016

Faceliftovaný model Kia Carens v modelovém provedení 2017 bude v prodeji respektive k objednání již od listopadu letošního roku. K vozu již tradičně Kia nabízí sedmiletou záruku (s omezením na 150 tis. km).

Zdroj foto: Kia

Autor: Pavla Jelínková

Článek Povedený facelift: Kia Carens 2017 byl publikován 16. října 2016 v 16.00 v rubrice Novinky, Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.