Exkluzivní model Nissan GT-R50 by Italdesign

Tagy:  Nissan GT-R50, Italdesign, Nissan, Festival of Speed v Goodwoodubyl

Sponzorované odkazy:

Exkluzivní model Nissan GT-R50 by Italdesign

Spolupráce společností Nissan a Italdesign přinesla výsledek v podobě minisérie na míru upraveného supersportu Nissan GT-R. Extra kousek si odbyl světovou premiéru na festivalu v Goodwoodu.

Z historicky první spolupráce společností Nissan a Italdesign vzešel prototyp modelu GT-R50, který by mohl být předlohou pro velmi malou, ručně vyráběnou sérii. Prototyp vznikl jako připomínka 50. narozenin modelu GT-R (2019) i společnosti Italdesign (2018).

Festival of Speed v Goodwoodu

A tento Nissan GT-R50 by Italdesign se představil světu 12. července 2018 v anglickém Goodwoodu poblíž Chichestru na tradiční události Festival of Speed. Festival of Speed v Goodwoodu byl k prezentaci Nissanu GT-R50 by Italdesign ideální možností i prostředím. Model je synonymem spojení výkonu a umění. Je oslavou 50 let modelu GT-R50 i společnosti Nissan, potažmo Italdesingu.

A nutno říci, že model GT-R50 by Italdesign vzbudil velký ohlas. Předpokladem je, že jej vzbudí i jinde po světě. A pokud ano, má model v prototypu nakročeno i k produkční sérii. Přesto ale společnost Italdesign v takovém případě nevyrobí více než 50 kusů tohoto exkluzivního krasavce. Ale naopak každé jedno vozidlo se zcela na míru přizpůsobí jednotlivým zákazníkům. Cena vozu se dohaduje na nějakých 900 000 EUR.

Zrodil se z GT-R NISMO

Základem modelu GT-R50 by Italdesign je nejnovější modelová řada GT-R NISMO. Prototyp jí citlivě propůjčuje evropský charakter, díky čemuž vzniká kombinace nezkrotné síly a italské mistrovské zručnosti úpravy na míru jednotlivci.

Design bez kompromisu

Vozidlo vyvinula, navrhla a postavila společnost Italdesign. Výrazný a čistý vnější i vnitřní design vozu je dílem týmů Nissan Design Europe a Nissan Design America. Mezi hlavní designové prvky patří zvýrazněné prolisy kapoty, protažené LED světlomety, snížená střecha a výrazné výstupy chladicího vzduchu za předními koly – ty připomínají samurajský meč.

A pomyslnou třešničku na dortu představuje velký a nastavitelný zadní spoiler na dvou vzpěrách. Šedý lak karoserie v odstínu Liquid Kinetic doplňují charakteristické zlaté detaily v odstínu Energetic Sigma Gold.

Sporťák s duší elegána

Moderně laděný interiér Nissanu GT-R50 od společnosti Italdesign odráží stejně tak noblesu, jako vysoký výkon. Na středové konzole, přístrojové desce a dekorech dveří se střídají dva různé povrchy z uhlíkových vláken. Sedadla jsou potažena kombinací černého materiálu Alcantara® a jemné černé italské kůže. Celý kokpit je pak dekorovaný zlatými detaily.

Speciální pohon

O pohon sportovního krasavce se stará speciální pohonná jednotka, která je o 120 koní výkonnější než sériová verze. Divize NISMO na základě zkušeností se závodními vozy Nissan GT3 zdokonalila ručně montovaný 3,8litrový motor V6 VR38DETT tak, aby dosahoval výkonu 720 koní a točivého momentu 780 Nm. Zvýšenou porci výkonu pak pomáhá zvládat přepracované odpružení Bilstein a zdokonalená brzdová soustava Brembo.

Pod novou karoserií se skrývá také upravený podvozek a hnací ústrojí. Máte-li o pořízení modelu Nissan GT-R50 od společnosti Italdesign vážný zájem, navštivte stránky GT-R50.nissan.

Společnost Italdesign

Je přední světový poskytovatel vývojových služeb pro automobilový průmysl. Společnost poskytuje širokou řadu služeb zaměřených na vývoj nových vozidel. Úzce spolupracuje s automobilovými výrobci od prvotních návrhů až po uvedení vozů do výroby a poskytuje poradenské služby k projektům na klíč, které pokrývají všechny fáze vývoje vozů (styling, koncepce, architektura vozidla, příprava sériové výroby, simulace, tvorba prototypů, testování a finální ladění produkčních modelů). Rovněž se může podílet na menších projektech, které se týkají pouze části celkového vývojového cyklu vozů. Od roku 2010 je součástí skupiny Volkswagen Group. Italdesign v roce 2018 slaví 50. výročí od svého založení 13. února 1968.

Nissan

Nissan má v Evropě jedno z nejsilnějších zastoupení ze všech zámořských automobilek. Z výrobních linek závodů společnosti Nissan ve Spojeném království, Španělsku a Rusku loni sjelo více než 640 000 vozů. Patří mezi ně oceňované crossovery, užitkové vozy a také Nissan LEAF, nejpopulárnější elektromobil světa. Společnost Nissan si nedávno představenou vizí Inteligentní mobility klade za cíl dosáhnout nulových emisí a nulového počtu nehod se smrtelnými následky. Toto komplexní pojetí má sloužit jako inspirace pro portfolio výrobků i technologií a určovat styl rozhodování o tom, jak mají být automobily poháněny a ovládány a jaké bude jejich místo ve fungování společnosti.

Zdroj foto: Nissan

Článek Exkluzivní model Nissan GT-R50 by Italdesign byl publikován 19. července 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...