Nový Megane R.S. Trophy-R: exkluzivní limitka

Tagy:  Renault, Megane R.S. Trophy-R, Reanult Megane R.S. Trophy-R

Sponzorované odkazy:

Nový Megane R.S. Trophy-R: exkluzivní limitka

Automobilka Renault nově představuje Megane R.S. Trophy-R, nového zástupce ságy trvající 15 let, který stejně jako jeho předchůdci stanovil nový rekordní čas na Severní smyčce (Nordschleife) Nürburgringu v kategorii produkčních aut s předním pohonem.

Novinka se ukázala poprvé veřejnosti v pátek 24. května 2019 v Monaku při příležitosti Grand Prix 1™ Formule 1 s Danielem Ricciardem a Nico Hülkenbergem za volantem.

Jak velí tradice Renault Sportu, i tato nová generace Megane R.S. Trophy-R nevděčí svým jízdním výkonům jen pouhé síle motoru, ten je zde stejný jako u Megane R.S. Trophy, který byl představen na začátku roku 2019. Megane R.S. Trophy-R byl vyvinut ve velmi krátké době sice málo početným týmem specialistů, kteří se zaměřili na tři klíčové aspekty: maximální redukci váhy (až o 130kg proti Megane R.S.Trophy bez příplatkové výbavy), přepracování aerodynamiky a radikální vývoj v oblasti náprav.

Skvělý výsledek

5. dubna 2019, stanovil Megane R.S. Trophy-R nový rekord v kategorii produkčních aut s předním pohonem na Severní smyčce (Nordschleife) okruhu Nürburgring, který je dnes vnímán jako světoznámé zázemí pro testování sportovních výkonů. Tento vůz zajel okruh dlouhý 20,832 km se 73 zatáčkami za 07’45’’389.

Megane příběh

Příběh Megane R.S. na slavném „ringu“ trvá více než 10 let. Začal v roce 2008 prvním rekordem v kategorii produkčních vozů s předním pohonem: Megane R.S. R26.R zajel okruh s časem 8'17'. Tento čas byl rozdrcen o tři roky později, v roce 2011, druhou generací Megane R.S. Trophy v rukou testovacího pilota, Laurenta Hurgona, když zajel okruh za 8'0797. **V roce 2014** padnul čas pod 8 minut (7'5436) s verzí Megane III R.S. Trophy-R. Laurent Hurgon řídil i nejnovější generaci Megane R.S. Trophy-R pro dosažení referenčního času v honbě za rekordy, kdy je stále těžší získat každou sekundu k dobru.

Renault Sport sází na nejlepší

  • výfukový systém Akrapovič
  • brzdy Brembo
  • pneumatiky Bridgestone
  • tlumiče Öhlins
  • skořepinová sedadla Sabelt

Megane R.S. Trophy-R bude uveden na trh před koncem roku 2019, jako exkluzivní limitovaná edice v počtu pouze několika set kusů. Cena zatím není známa.

Renault

Sportovní vozy navržené a vyvinuté divizí Renault Sport jsou dědicové 120 let Renaultu a jeho zkušeností v motorsportu a 40 let přítomnosti ve Formuli 1®. Modelová řada Renault Sport dědí technologie odvozené přímo z motoristického sportu, což je přínosem úzké spolupráce mezi Renault Sport Cars a vývojáři Renault Sport Racing. Renault jako světově nejprodávanější francouzská značka, je přítomna ve 134 zemích s téměř 12 000 prodej­ními místy.

Zdroj foto: Renault

Článek Nový Megane R.S. Trophy-R: exkluzivní limitka byl publikován 1. června 2019 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...