Volksvagen boduje: Fleet Derby Flotila roku patří Passatu a e-Golfu

Tagy:  Volksvagen, Fleet Derby Flotila, Vw Passat, Vw e-Golf

Sponzorované odkazy:

Volksvagen boduje: Fleet Derby Flotila roku patří Passatu a e-Golfu

Volkswagen patří mezi oblíbené dodavatele automobilů pro firmy a velkoodběratele. Možná proto evropský výrobce automobilů v těchto dnech bodoval v letošním ročníku prestižní ankety Fleet Derby – Flotila roku s modely Passat a e-Golf.

Volkswagen Passat je podle hodnocení vedoucích vozových parků nejlepším manažerským vozem, zatímco Volkswagen e-Golf se v hlasování odborné poroty umístil na druhém místě v rámci ankety Flotilové elektroauto roku 2020 a stal se tak nejúspěšnějším elektromobilem.

Anketa Fleet Derby – Flotila roku

V anketě Fleet Derby – Flotila roku 2020 o nejlepší flotilové automobily, pořádané odbornými časopisy Business Car a Flotila, zvítězil Volkswagen Passat v kategorii Manažerské vozy. Volkswagen e-Golf se umístil na druhém místě v dílčí anketě Flotilové elektroauto roku 2020, do níž však byly zahrnuty také automobily s hybridním pohonem. Z elektromobilů byl e-Golf – loňský vítěz této ankety – i letos nejlepší.

Nominace 45 vozidel

O pořadí v jednotlivých kategoriích ankety Fleet Derby – Flotila roku 2020 rozhodovalo internetové hlasování, pořadí v dílčí anketě Flotilové elektroauto roku 2020 vzešlo z hlasování 31členné odborné poroty, kterou tvořili zkušení flotiloví manažeři, ředitelé a majitelé firem. V letošním ročníku bylo do ankety nominováno celkem 45 automobilů. Mezi hodnocená kritéria patřily jízdní vlastnosti, skutečné provozní náklady, zůstatkové hodnoty, celkové praktické využití pro vozové parky, technická vyspělost konstrukce a bezpečnost.

Spolehlivé a bezpečné

Všechny modely značky Volkswagen nabízejí nejen mimořádně vyspělou techniku, bezpečnost, komfort, spolehlivost a praktičnost, ale také nízké provozní a servisní náklady. Ve zvláštní míře to platí pro modelovou řadu Passat, která je na českém trhu nabízena za ceny od 757 900 Kč a dlouhodobě patří mezi mimořádně oblíbené manažerské vozy. Passat je ideálním automobilem pro dlouhé služební jízdy, které zpříjemňuje a usnadňuje rozsáhlá nabídka komfortních a asistenčních systémů, jejichž dalším přínosem je zvýšení úrovně bezpečnosti.

Výbava modelu Passat zahrnuje mimo jiné

  • přední a zadní světlomety LED
  • Front Assist včetně rozpoznávání chodců
  • Lane Assist, adaptivní tempomat ACC
  • bezklíčkový přístupový systém Keyless Start
  • informační a zábavní systém s rozhraním pro mobilní telefony
  • App Connect pro připojení chytrých telefonů a široký výběr mobilních internetových slu­žeb

Pohon obstarávají hospodárné motory s nízkými emisemi. Součástí nabídky jsou přeplňované zážehové jednotky TSI, turbodiesely TDI a externě nabíjitelný pohon modelu Passat GTE.

Volkswagen e-Golf

Ten navázal na loňské vítězství druhým místem v anketě Flotilové elektroauto roku 2020, která zohledňuje rostoucí význam elektromobility pro provozovatele vozových parků. Do ankety byly nominovány také automobily s hybridními pohony. Volkswagen e-Golf zůstal i letos nejlepší ze všech modelů s výhradně elektrickým pohonem.

Elektricky poháněný Golf, nabízený za ceny od 882 900 Kč, zaujal porotce především vyspělými multimediálními technologiemi, ergonomicky řešeným interiérem a dlouhým dojezdem až 300 kilometrů na jedno nabití. Na rychlonabíjecí stanici lze akumulátory modelu e-Golf nabít na 80 % kapacity za 45 minut. Mezi inovace e-Golfu patří například tepelné čerpadlo, které prodlužuje dojezd v náročných zimních podmínkách až o 30 procent.

Zdroj foto: Volkswagen

Článek Volksvagen boduje: Fleet Derby Flotila roku patří Passatu a e-Golfu byl publikován 25. února 2020 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...