Ženevský autosalon zrušen

Tagy:  Ženevský autosalon, Autosalon Ženeva,

Sponzorované odkazy:

Ženevský autosalon zrušen

Koronavirová infekce způsobuje stále větší problémy. Nejen co se zdraví všech týče, ale i v obchodní sféře. Zasáhla i celosvětovou akci, kterou každoročně je Ženevský autosalon. Jeho konání se ruší.

Ženevský autosalon na ženevském výstavišti Palexpo bývá vždy špičkou daného roku v automobilech, najdete na ní téměř všechny světové vystavovatele, nejen se stávajícími vozidly, ale především s novinkami, koncepty a studiemi – tedy vozy s vizí do budoucna v automobilové sfé­ře.

Akce se konala vždy v březnovém termínu, na počátku měsíce března letos připadala na dobu 3. až 15. března 2020. První dva dny měly být jako vždy určeny pro odborníky a novináře, pro veřejnost se brány Autosalonu pomyslně i fakticky měly otevřít ve čtvrtek 5. března 2020.

Několik dní před počátkem akce je vše jinak, autosalon se ruší, a to díky rozhodnutí federální rady a nařízení švýcarské vlády, která kvůli prevenci šíření koronaviru zakázala pořádání všech akcí s účastí více než tisícovky lidí, a to zatím do 15. března. A velká akce formátu Autosalonu v Ženevě do sféry akcí nad tisíc osob bezesporu patří.

Prvotní informace o zrušení šla za vystavovateli, což se týkalo i Česka. Do poslední chvíle to vypadalo, že se Autosalon nezruší a konat se bude, dnes je však vše jinak a to pouhých několik dní před započetím akce. Především hrálo roli podezření na koronavirus i ve Švýcarsku, tedy v pořádající zemi.

Pro organizátory to je špatná zpráva, protože Autosalon nelze posunout na pozdější datum, a to hlavně z důvodů, že je to příliš monstrózní akce na reorganizaci a hladký průběh veškerých předpřípravných i přípravných aktivit. A tak je letošní Autosalon asi zcela zmařen díky tzv. vyšší moci, nikoli z vůle organizátorů. Zakoupené vstupenky budu bez srážek a problémů všem proplaceny.

Autosalon Ženeva se jako celosvětová automobilová akce a výstava měl letos konat již po devadesáté. Věřili byste, že se první ročník Autosalonu v Ženevě konal již roku 1905?

Je to již druhá velká akce automobilové sféry, která je díky koronaviru zrušena, když by zatím zrušen (respektive odsunut) i autosalon v Pekingu, který se měl konat až po tom ženevském, a to ve dnech 21. až 30, dubna 2020.

Zdroj foto: gims.swiss; archív autorky

Článek Ženevský autosalon zrušen byl publikován 28. února 2020 v 00.00 v rubrice Auta a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...