Dacia Springs je Best Buy Car of Europe 2022

Tagy:  Dacia Springs, Best Buy Car of Europe 2022, ocenění, Dacia

Sponzorované odkazy:

Dacia Springs je Best Buy Car of Europe 2022

Porota Autobest složená z novinářů z 32 evropských zemí zvolila model Spring jako vítěze soutěže The Best Buy Car of Europe 2022. Porota zvolila Dacii Spring jako nejlepší a zároveň cenově nejdostupnější vůz v této soutěži. A to je velké prvenství, neboť poprvé v 21leté historii Autobest porota zvolila za vítěze vozidlo se 100 % elektrickým pohonem.

Toto nejnovější ocenění navazuje na ocenění Good Deal, které Dacia získala minulý týden v soutěži Automobile Awards, a je odměnou za vizi 100% elektrické mobility: dostupné pro všechny.

Úspěch modelu

Dacia Spring, která byla uvedena na trh koncem března 2021, si okamžitě našla své publikum: objednalo si jí více než 43 000 zákazníků.

A to z dobrého důvodu: Spring zjednodušuje 100 % elektrickou mobilitu a nabízí vše, co je pro zákazníky nezbytné (navigaci, klimatizaci, elektrické ovládání oken, zrcadlení chytrého telefonu atd.), a to za cenu, která nemá v Evropě obdoby.

Pod vzhledem kompaktního SUV se skrývá v rámci segmentu A rekordní prostornost se čtyřmi plnohodnotnými sedadly, účinný a spolehlivý elektromotor a dojezd až 305 km (cyklus WLTP City – 230 km v kombinovaném cyklu WLTP).

Nejen Best Car 2022

Kromě ocenění Best Buy Car of Europe 2022 dosáhla Dacia Spring také vynikajících výsledků v soutěži Ecobest Challenge 2021, kterou loni v listopadu pořádal Autobest.

A to s hodnotami

  • dojezd 221 km v kombinovaném cyklu (při homologaci WLTP 230 km).
  • zbývající dojezd 31 km s 0% úrovní energie na přístrojové desce.
  • energetická účinnost 8,25 km/kWh, což je nejlepší naměřená hodnota mezi 15 testovanými vozidly.

“Jsme velmi hrdí na to, že jsme získali ocenění AUTOBEST 2022. Tato cena potvrzuje odhodlání značky Dacia nabízet svým zákazníkům vždy to, co pro ně má skutečný smysl. Jednoduchý a všem dostupný Spring jde dobře s dobou. Rád bych poděkoval členům poroty AUTOBEST za to, že nás tímto způsobem vyzvali k pokračování.“ Prohlásil k tomu Denis Le Vot, generální ředitel značek Dacia & Lada.

Zdroj foto: Dacia

Článek Dacia Springs je Best Buy Car of Europe 2022 byl publikován 30. ledna 2022 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...