Tlumiče: Revoluční novinka přichází do Čech

Tagy:  Tlumiče pérování, Old Man Emu, Nitrocharger Sport, bezpečnost, pohodlí

Tlumiče: Revoluční novinka přichází do Čech

Mnoho motoristů si ani neuvědomuje, jak důležitou součástkou vozu jsou tlumiče pérování. Pokud jsou špatné, jízda není ani pohodlná, ani bezpečná. To jsou ale dobře známé základy fyziky. Na tuto součástku se zaměřili v Old Man Emu a výsledkem je revoluční tlumič pérování Nitrocharger Sport.

Je důležité mít tlumiče v pořádku, ale nadměrné opotřebení tlumičů často běžný řidič ani nepozná. Při padesátiprocentním opotřebení tlumičů se přitom prý zhoršuje brzdná dráha vozu se čtyřmi osobami na nerovné vozovce z rychlosti 70 km/h o 11,3 metru. Vozy s ABS mohou být brzdnou dráhu delší skoro o čtvrtinu a také aquaplaning může řidiče překvapit při daleko nižší rychlosti než v případě nových tlumičů. Opotřebené pneumatiky ničí také zavěšení a pneumatiky. Pokud máte na voze najeto více jak 50 000 km, neváhejte a vydejte se do servisu. Další kontroly se pak doporučují po každý dvaceti tisících kilometrech.

Přichází revoluční novinka

Zatímco řidiči kontrolují pneumatiky, stav oleje a chladicí kapaliny, na tlumiče zapomínají. Výrobci ale nespí. Již v roce 2006 začaly ve společnosti Old Man Emu práce na revolučním tlumiči pérování pro vozy s pohonem na všechna čtyři kola, který by byl schopný podstatným způsobem zlepšit vlastnosti podvozku, jeho životnost a možnost přesného nastavení specificky pro jednotlivá vozidla.

Přínos spočíval v pokroku u hlavních komponent uložených v dvojitém plášti a v inovativní koncepci nových ventilů, která nabízela široké možnosti regulování. To doplňuje nový vysokoprůtokový píst. Tlumič obsahující celkem dvacet šest regulačních disků lze nastavit ve třech bodech. Tloušťku i průměr každého disku je možné upravit a tím ovlivnit jízdní vlastnosti vozidla přesně podle jízdního stylu motoristy. Tlumič pérování dostal název Nitrocharger Sport, odkazující na dříve úspěšný tlumič Nitrocharger.

Stanou se tlumiče Nitrocharger Sport hvězdou mezi majiteli vozů 4×4? Foto: www.offroad-obchod.czStanou se tlumiče Nitrocharger Sport hvězdou mezi majiteli vozů 4×4? Foto: www.offroad-obchod.cz

Tento tlumič podle výrobce nabízí nejkompaktnější, nejvyváženější a nejjemněji nastavitelný ventilový systém na trhu. Samozřejmě se odehrálo také mnoho testů a technického výzkumu a vývoje, které trvaly tři roky a kvalitu tlumiče pérování Nitrocharger Sport potvrdily. „Nitrocharger Sport zvýšil laťku v oblasti provozních vlastností a životnosti tlumičů pro vozidla 4×4 na úroveň, které ostatní značky nedokážou dosáhnout. Svou cenou ale tento výrobek přesto zůstává vysoce konkurenceschopný – naši zákazníci budou nadšeni,“ říká s potěšením produktový manažer firmy OME Syd Groves. Za vše hovoří záruka, která je v Austrálii na tři roky nebo na 60 000 kilometrů.

Článek Tlumiče: Revoluční novinka přichází do Čech byl publikován 31. května 2013 v 13.15 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...

Tagy

Doporučujeme

Ušetřete až 75 % z ceny povinného ručení. Kalkulačka povinného ručení vám najde ty nejlepší ceny na trhu.