Hledáte způsob, jak financovat váš vozový park? Nezahazujte možnost pronájmu!

Hledáte způsob, jak financovat váš vozový park? Nezahazujte možnost pronájmu!

Málokterý živnostník se dnes obejde bez užitkového vozu. Při financování jeho pořízení se však většina z nich okamžitě uchýlí k pořízení za hotové, či na úvěr, aniž by si předem ověřili výhodnost takové koupě. Věří totiž, že auto je cílem jejich podnikání, nikoliv pouze prostředek k jeho rozvoji, a musí jej proto vlastnit.

Podnikatelé si nejvíce pořizují užitkové a nákladní vozy na úvěr či jinou konzervativní formou jako leasing případně v hotovosti. Proč ale hned přistupovat k nákupu, když tyto nemalé prostředky můžete využít mnohem efektivněji na příležitosti, které vaše podnikání posunou k vyšší ziskovosti?

Daleko jednodušším řešením otázky financování vozu, případně celého vozového parku, je pronájem. V takovém případě platíte konstantní měsíční splátku, která zahrnuje samotný pronájem užitkového či nákladního vozu, včetně služeb jako pojištění auta, předepsaný servis, sezonní pneumatiky, nonstop asistenční služba a podobně.

Po skončení pronájmu, který může trvat od jednoho jediného dne, až třeba po dobu 5 let, se zapůjčený vůz jednoduše vrátí a to bez dodatečných nákladů a starostí. Půjčovny užitkových a nákladních vozidel navíc, na rozdíl od tradičních forem financování, garantují zůstatkovou cenu vozu. Platíte tedy pouze rozdíl mezi pořizovací cenou a zůstatkovou cenou na konci smlouvy. 

Shrnutí hlavních výhod pronájmu

Pojďme si tedy ještě jednou všechny hlavní výhody správy vozového parku pomocí pronájmu shrnout. V první řadě nezatěžujete váš firemní rozpočet vysokou vstupní investicí a neohrožujete cashflow vysokými splátkami či nenadálými výdaji za servis. Rovněž si vždy můžete pronajmout takové vozidlo, které zrovna vyhovuje vašim aktuálním potřebám. V případě, že vozový park potřebujete jen v některých fázích roku, vám pak zbytečně nestojí v garáži.

Veškeré starosti spojené s pojištěním a dalšími náklady přenecháváte na pronajímateli. A rozhodnete-li se pro spolupráci s renomovanou půjčovnou nákladních a užitkových vozů, máte jistotu kvality a komplexnosti služeb.

Článek Hledáte způsob, jak financovat váš vozový park? Nezahazujte možnost pronájmu! byl publikován 19. ledna 2016 v 22.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...