Kia má nový naftový Mild hydrid pohon

Tagy:  Kia, nový pohon, naftový Mild hydrid,

Sponzorované odkazy:

Kia má nový naftový Mild hydrid pohon

Společnost Kia Motors ve druhé polovině roku 2018 představí svůj první naftový částečně hybridní pohon (tzv. mild-hybrid) pracující s napětím 48 V.

Prvním modelem, který ještě v roce 2018 nový naftový částečně hybridní pohon EcoDynamics+ nabídne, bude Kia Sportage. V roce 2019 bude následovat nová Kia Ceed třetí generace, stejně tak jako řada dalších modelů Kia.

Co vše novinka nabídne?

  • nová technologie umožňuje vestavbu do stávající konstrukce vozidla
  • poskytuje elektrickou posilu a snižuje zatížení motoru při akceleraci
  • rekuperuje energii při zpomalování se zařazeným rychlostním stupněm a při brzdění
  • součástí systému je nová dynamická funkce Stop & Start
  • technologie snižuje emise CO2 až o 4 % dle metodiky WLTP, resp. 7 % dle metodiky NEDC* (ve spojení s manuální převodovkou)

Hybridní pohon EcoDynamics+

Nové hnací ústrojí s označením ‚EcoDynamics+‘ snižuje emise CO2 tím, že při akceleraci vypomáhá spalovacímu motoru elektromotorem z přídavné 48 V baterie prostřednictvím nového startér/generátoru MHSG (Mild-Hybrid Starter-Generator).

Technologie pohonu EcoDynamics+ ve srovnání s plně hybridními soustavami pohonu přináší atraktivní poměr cena/výkon, přesně v souladu se snahami automobilky Kia nabízet pokrokové vozy, které jsou cenově dostupné širokému spektru zákazníků.

Kompatibilita na entou

Díky kompaktním rozměrům všech komponent se uvedenou technologii podařilo zabudovat do stávající architektury vozidel a hnacích ústrojí, a to bez jakýchkoli dopadů na praktičnost nebo způsob obestavění prostoru. Mild-hybrid Kia byl navržen tak, aby uživatele nijak neobtěžoval, a tak nevyžaduje žádné dobíjení ze zásuvky.

Naftový mHEV pohon EcoDynamics+ od Kia je možné kombinovat s manuální i automatickou převodovkou a lze jej také upravit pro různá uspořádání pohonu (předních, zadních, nebo všech kol). Hnací ústrojí bude dále upraveno pro nasazení se zážehovými motory.

Zdroj foto: Kia

Článek Kia má nový naftový Mild hydrid pohon byl publikován 26. května 2018 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...