Jak vybrat stěrače? Nic až tak složitého!

Jak vybrat stěrače? Nic až tak složitého!

Už se vám také při jízdě autem stalo, že silně pršelo, vy jste zapnuli stírání oken, ale nic moc se nedělo? Nejspíše ano. Na vině nebylo nic jiného než nefunkční nebo poněkud omezeně fungující stěrače. Nic zvláštního, nicméně v případě takovéto poruchy je výměna na místě. Jak ovšem vybrat nové? Podle několika důležitých kritérií, o nichž se dozvíte mnohé podrobnosti v následujících řádcích.

Jaká by měla být frekvence výměny stěračů?

Obecně se uvádí, že k výměně by měl majitel vozu přistoupit jednou až dvakrát za rok. Tradičně ale kvalitní stěrače dokážou přečkat i několik let v dobrém stavu. Optimální je neustále sledovat, jestli stírají a plní svou funkci tak, jak by měly. Jestliže za sebou začnou zanechávat pruhy, pak budete muset řešit jejich výměnu. Prvně se ovšem podívejte na kondici celého závěsu. Často totiž stačí pouze vyměnit gumičky do stěračů a vše bude zase v pořádku.

Značkové, nebo neznačkové?

Pokud máte čas a dostatek peněz, určitě volte značkovou variantu. U těch neznačkových je totiž zapotřebí sledovat také způsob uchycení a celkové rozměry stěračů. Mohlo by se totiž stát, že zakoupíte takové, které nebudou k vašemu vozu sedět. Pozor na příliš dlouhé stěrače, jež se o sebe tradičně zasekávají, a dochází tak ke vzniku oněch postupně mizících pruhů. Na internetu se lze setkat s různými tabulkami, jež by vám měly s volbou nových stěračů pomoct.

Ramínková, či flat podoba?

Ať už nakupujete stěrače Škoda, Peugeot, Ford, Volkswagen či jiné, třeba také neznačkové, musíte se rozhodnout mezi dvěma verzemi. Oblíbenějšími se stávají takzvaná flat provedení. Bezramínkové moderní stěrače prošly mnohými testy na výbornou a nehrozí u nich rezivění kovových částí. Jsou ale o něco dražší. Záleží na tom, jestli jste ochotni částku do jejich pořízení investovat.

Článek Jak vybrat stěrače? Nic až tak složitého! byl publikován 27. listopadu 2018 v 17.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...