Jak ušetřit až 25 101 Kč ročně na pojištění vašeho vozu?

Jak ušetřit až 25 101 Kč ročně na pojištění vašeho vozu?

Co byste řekli na slevu, díky které už nebudete muset utrácet tolik peněz za autopojištění? Nemluvíme o nějaké zanedbatelné úspoře v rámci stokorun, ale…

Být věrným zákazníkem má své výhody a nevýhody. Pokud jste věrným zákazníkem určitého obchodu nebo restaurace, můžete se dočkat příjemné slevy nebo dárku. Být věrným klientem pojišťovny se však nemusí vyplatit.

Trh s autopojištěním je totiž velmi proměnlivý a zatímco jste už několikátým rokem u nějaké pojistné firmy, konkurence může přijít s o polovinu levnější nabídkou. Poté si můžete rvát vlasy, proč jste u vaší předražené pojišťovny setrvávali tak dlouho, když jste jinde mohli mít stejně kvalitní pojistné krytí, ale za poloviční cenu.

Jak si sáhnout na slevu 43 %?

Řešením je zjistit si co nejvíce informací o aktuální situaci na pojistném trhu. To můžete udělat dvěma způsoby – absolvovat několikahodinové kolečko spojené s návštěvami poboček a brouzdáním po internetu. Nebo na to jít jednodušeji a využít cenový srovnávač.

Využili jsme dat online porovnávačů Porovnej24.cz a Netfinance.cz a zjistili, kolik je možné ušetřit na povinném ručení.

Rovněž nás zajímalo, kolik se dá ušetřit na havarijním pojištění. Opět jsme využili služeb cenových srovnávačů, abychom zjistili výši úspory.

V tabulce vidíme, že u některých typů vozidel je cenové rozpětí skutečně výrazné, tudíž zde existuje možnost ušetřit skutečně velké peněžní částky.

Kalkulaci na váš vůz zjistíte snadno na porovnání povinného ručení.

Od čeho se odvíjí cena povinného ručení a havarijního pojištění?

Cena autopojištění je závislá hned na několika parametrech. Je to například:

  • Věk řidiče
  • Vyježděný bonus
  • Výkon motoru
  • Bydliště
  • Hmotnost vozidla
  • Míra zabezpečení proti krádeži (u havarijního pojištění)
  • Cena vozidla (u havarijního pojištění)

Mohlo by vás zajímat: Je vaše auto připravené na léto? 4 věci, které nezapomenout, Jak si pojistit vlastní auto za cenu povinného ručení

Článek Jak ušetřit až 25 101 Kč ročně na pojištění vašeho vozu? byl publikován 8. dubna 2019 v 22.00 v rubrice Informace. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...