Nátěry Axalta PercoTop – když chcete vyšší produktivitu při lakování povrchů

Nátěry Axalta PercoTop – když chcete vyšší produktivitu při lakování povrchů

Neustálý vývoj výrobních procesů vyžaduje snižování nákladů, zvyšování produktivity, a přitom zachování vysoké kvality výrobků. V oblasti lakování povrchů lze využít nátěrové systémy Axalta PercoTop®.

Co vám usnadní lakování povrchu?Co vám usnadní lakování povrchu?

Společnost Axalta Coating Systems připravila pro oblast průmyslového lakování barvy PercoTop®, které díky svým vlastnostem umožňují snížit výrobní náklady, ušetřit čas a zachovat lakované povrchy ve vysoké kvalitě. Konkrétní použití barev Axalta PercoTop® je vhodné konzultovat s dodavatelem barev. V České republice se můžete obrátit na společnost Club Mark Barvy s.r.o., která nabízí produkty Axalta pro maloobchod i velkoobchod a disponuje odbornými zkušenostmi s těmito nátěry.

Výhody barev Axalta PercoTop®

Lakovací systém PercoTop® nabízí jak samozákladující nátěry (tzv. DTM – direct to metal – nátěry), tak systém vrchních tónovacích laků.

Nátěry DTM jsou k dostání v různých stupních lesku/matu a v provedení pro výsledný hladký nebo strukturovaný povrch. Hodí se na různé typy lakovaných podkladů a lze je aplikovat různými lakovacími metodami. Pojďme si blíže představit některé zástupce těchto nátěrů.

Barvy AxaltaBarvy Axalta

Axalta PercoTop® 611 DTM – pro kovové povrchy

Nátěr poskytuje vysokou odolnost proti korozi, vysokou mechanickou a chemickou odolnost a lze ho aplikovat na kovové povrchy pro interiéry i exteriéry (ocel, hliník, galvanizovaná ocel). Namíchat lze až 30 000 barevných odstínů. Díky rychlému schnutí dochází k úspoře času i vynaložených nákladů. Kromě průmyslového využití se varianta ve vysokém lesku hodí i pro designové nebo dekorativní lakování.

Pro široké možnosti využití byly vyvinuty i další samozákladující nátěry:

  • PercoTop® 477 DTM Structure – silný ochranný nátěr s rychlou dobou schnutí a strukturovaným povrchem.
  • PercoTop® 633 DTM – nátěr s hladkým povrchem a zvýšenou UV stabilitou.
  • PercoTop® 617 DTM – hladký nátěr s vysokým leskem a rychlým schnutím.

PercoTop Special Cleaner CS 410 – pro nekovové povrchy

Tyto nátěry jsou určené na některé druhy plastických hmot nebo na práškové podklady. K aplikaci se využívá navlhčená netkaná textilie. Nátěr lehce naleptává povrch, díky čemuž nevyžaduje využití základující vrstvy laku nebo broušení podkladu. Lehké zabarvení laku umožňuje kontrolu, kam byl již lak aplikován a kam ne. Nátěry Axalta PercoTop Special Cleaner CS 410 se dobře nanášejí a ošetří každý záhyb i štěrbinu. Vzhledem k možnosti vynechání základního nátěru je zaručena časová i finanční úspora.

Vyzkoušejte také barvy Axalta Coating Systems a zvyšte produktivitu své výroby.

Článek Nátěry Axalta PercoTop – když chcete vyšší produktivitu při lakování povrchů byl publikován 11. března 2021 v 00.00 v rubrice Novinky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...