Nový Renault Arkana: otevření objednávek pro český trh

Tagy:  Nový Renault Arkana: otevření objednávek pro český trh

Sponzorované odkazy:

Nový Renault Arkana: otevření objednávek pro český trh

Na mezinárodním autosalonu v Moskvě loni Renault představil svůj nový showcar Arkana. Nový crossover s robustní elegancí, spadající do segmentu C. Značka jej nyní nabídne i českým zájemcům.

Tato zbrusu nová nabídka doplňuje modely kompaktní řady (Mégane, Kadjar, Scénic). Model Arkana je silný hybridní produkt – stylově i pohonem. Nabízí vyšší pozici za volantem, velkoprostorovou kabinu a velký objem zavazadlového prostoru. Spolu se sportovním stylem tak dodá vaší jízdě styl a dynamiku.

Roenault Arkana je vysoce bezpečným vozem, protže dosáhl nejvyššího hodnocení 5 hvězdiček v crash-testech Euro NCAP. A souběžně zájemcům nabízí motory 1.3 TCe s mikrohybridizací 12V ve verzi 140 k a 160 k (od října 2021) včetně pohonu E-TECH Hybrid 145. Nová Arkana využívá platformu CMF-B, která jí zajišťuje značnou víceučelovost. Zejména díky pohonu E-TECH Hybrid 145 si vede stejně dobře ve městě, jako na všech ostatních silnicích. Stabilní jízdní vlastnosti má na svědomí zadní náprava, která zůstává jistá i v rychle projížděných zatáčkách.

Boční náklony jsou minimální, a to i na rozbitých silnicích. Tlumiče jsou optimalizované pro ještě lepší komfort. Radost z řízení zvyšuje i přesné a poměrně strmé řízení, díky tomu je zajištěna hbitost vozidla v městském prostředí. Průměr otáčení činí 11,2m.

Sportovní a dynamický vůz

Nový Renault Arkana představuje novou linii v sortimentu Renault: SUV se sportovním profilem. Jeho vnější vzhled spojuje eleganci a robustnost s ještě výraznější osobností ve verzi R.S. Line.

Hybridní styl

Nová Arkana má jedinečný hybridní styl. Světlou výškou (200 mm), vysoko posazenými atletickými boky karoserie a bujnými tvary blatníků je dokonalou součástí světa SUV. Tento dojem zesilují i přední a zadní stylové prvky a ochrana blatníků kolem kol. Ubíhající linie střechy a oken vytváří dynamickou a protáhlou křivku až ke dveřím zavazadlového prostoru. Maska chladiče má uprostřed umístěno rozměrné logo Renault a dynamičnost designu zesiluje výrazný spoiler i ochranný kryt podvozku.

Světelný podpis

Světlomety 100 % LED zahrnují světelný podpis ve tvaru C (C-Shape), který charakterizuje modely Renaultu. Najdete jej i vzadu spolu s lištou táhnoucí se v celé šířce dveří zavazadlového prostoru.

Hybdrid se vším všudy

Po modelech Clio, Captur a Nový Mégane pokračuje Renault ve strategii šíření své inovativní hybridní technologie E-TECH i u Nové Arkany. Její „full hybrid” motorizace je identická s pohonem modelu Clio E-TECH Hybrid. Model Arkana je vybaven technologií E-TECH Hybrid 145 k a využívá i výkonné motorizace TCe 140 a 160 v jejich mikrohybridní verzi 12V pro větší účinnost, reaktivitu a potěšení z řízení.

Nová Arkana E-TECH Hybrid dokáže v plně elektrickém režimu vyvinout rychlost až 75 km/h. Tento pohon E-TECH Hybrid 145 k je k dispozici u všech verzí Nové Arkany včetně výbavy R.S. Line. Tato široká nabídka umožňuje řidiči využít dynamický a uhlazený styl spolu s využitím maximálně účinné a všestranné technologie.

Mikro-hybridní verze

Všechny výbavy Nové Arkany jsou rovněž k dispozici ve verzi mikro-hybridní, založené na přeplňovaném 4válcovém benzínovém motoru s přímým vstřikováním 1.3 TCe. Mikro-hybridizace se dosáhne přidáním alternátor-startéru s vlastní baterií lithium-ion 12 V, umístěnou pod sedadlem spolujezdce.

Tento úsporný a výkonný benzínový mikro-hybridní pohon poskytuje skutečné potěšení z řízení a přitom odpovídá nejnáročnějším požadavkům na spolehlivost a vytrvalost. Je spojen s automatickou převodovkou s dvojitou spojkou EDC se 7rychlostmi a je nabízen ve dvou verzích 140 k (při uvedení na trh) a 160 k (od čtvrtého čtvrtletí 2021).

Zdroj foto: Renault

Článek Nový Renault Arkana: otevření objednávek pro český trh byl publikován 21. května 2021 v 00.00 v rubrice Auta, Informace a Novinky. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...