Jak se dá ušetřit na povinném ručení a dalších typech pojištění auta?

Jak se dá ušetřit na povinném ručení a dalších typech pojištění auta?

Z vlastní zkušenosti vím, jak může placení pojištění u vozidla poměrně dosti zatížit peněženku a rodinný rozpočet. V minulosti jsem se totiž příliš nestaral o to, kolik za povinné ručení a havarijní pojištění platím. Teprve nedávno jsem si provedl srovnání a zjistil, že na trhu existují mnohem atraktivnější nabídky.

PojištěníPojištění

Online sjednání – časová i finanční úspora

V okamžiku, kdy mi končí staré povinné ručení, potažmo havarijní pojištění, které osobně rovněž nepodceňuji, už několik let využívám internet. V současnosti už totiž není vůbec žádným problémem zařídit si kompletní pojištění auta online, aniž bych musel chodit někam na pobočku. Vzhledem k tomu, že nebydlím ve velkém městě, ušetřím tak spoustu drahocenného času, protože si vše vyřídím v klidu a pohodlí domova. Pojištění auta online formou zabere maximálně pár minut, přičemž člověk potřebuje jen nezbytné doklady a dokumenty – občanský průkaz a údaje o vozidle, u něhož povinné ručení, havarijní pojištění či jiný typ pojistky hodlá zařizovat.

Pojištění auta přes internet má i svoji finanční výhodu. Před sjednáním si totiž mohu provést srovnání všech nabídek a zvolit si tu nejvýhodnější, respektive nejlepší. Mám tu zkušenosti, že naoko nejlevnější produkt není vždy tím nejlepším, neboť jiné nabídky mohou zahrnovat různé bonusy apod., díky čemuž se pak v konečném důsledku vyplatí víc. Určitě bych si dal pozor na určité „zvýhodněné“ nabídky v rámci koupě auta (a leasingu), které jsou dlouhodobé, tudíž se po určité době vůbec nemusejí vyplácet.

Srovnání pojištění auta

Aktuálně doporučuji kupříkladu seznámit se s článkem, který se zaměřuje na „srovnání povinného ručení pro Škodu Kodiaq“: https://kalkulackapojisteni.com/…aq-srovnani/, což je momentálně velmi žádaný a oblíbený vůz. Zjistíte, jaké máte možnosti a kolik peněz se dá na výhodné nabídce ušetřit.

Pakliže hledáte spolehlivé nabídky na pojištění auta, doporučuji navštívit a prostudovat web kalkulackapojis­teni.com . Na něm najdete řadu praktických rad a informací, provedete si zde rovněž srovnání jednotlivých produktů.

Článek Jak se dá ušetřit na povinném ručení a dalších typech pojištění auta? byl publikován 30. června 2021 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...