Chcete něco extra? Mini představí speciální edici

Tagy:  MINI, Baker Street, Bayswater, edice, Londýn

Sponzorované odkazy:

Chcete něco extra? Mini představí speciální edici

Londýn, který letos uvítá olympijské hry, inspiroval také tradiční britskou značku MINI pro vznik speciální edice vozů. Tyto automobily se vyznačují exkluzivními prvky výbavy, chcete spíš svěží model Baker Street nebo spotrovně laděný Bayswater?

Výjimečný styl Londýna inspiroval osobité edice MINI Baker Street a MINI Bayswater, které se začnou prodávat letos na jaře. Baker Street je název ulici v Londýně, známá díky smyšlenému detektivovi Sherlocku Holmesovi, jehož příběhy vznikly právě před 125 lety. Další edice dostala jméno podle „extrémně vzrušující části Londýna“. Obě edice se budou vyrábět jen po omezenou dobu, ale prodávat se budou po celém světě. Každou edici půjde zakoupit v několika provedeních.

Svěží nebo sportovní unikát?

Potěšení z jízdy a výjimečný vzhled vozu zaručují expresivní prvky vozu i exkluzivní provedení interiéru s bohatou výbavou. Edice MINI Baker Street v sobě spojuje mladistvého ducha, svěžest a moderní pokrokový styl, MINI Bayswater spíše cílí na sportovní charakter a agilní jízdní projev, tradiční pro vozy MINI.

Bílý a černý Baker Street

MINI Baker Street je podle výrobce individualista s příchutí extravagance. Střecha je v metalické šedé barvě a ladí s primárně černými, mírně se zužujícími pruhy na přední kapotě. Vše doplňují leskle černá šestnáctipalcová kola a kryty vnějších zrcátek, taktéž v černé barvě.

Mini Baker Street je podle výrobce svěží model. Foto: www.press.bmwgroup.comMini Baker Street je podle výrobce svěží model. Foto: www.press.bmwgroup.com

Vůz lze objednat v bílé barvě Pepper White či černé Midnight Black, některé modely mají černou i střechu. Ozdobné prvky v okolí bočních blikačů hrdě hlásí „Baker Street“. Stejný nápis lze nají také na prahových lištách a na sedadlech. Uvnitř se může posádka těšit na svěží kombinaci látky a kůže na sedadlech, jejichž barva odpovídá odstínu střechy.

Pokud si k výbavě této edice pořídíte paket Pepper, můžete se těšit na klimatizaci, palubní počítač, kůží čalouněný volant, mlhová světla, paket vnitřního osvětlení a výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce. O mnoho dalších položek lze výbavu dále doplnit. Výkon motoru může být až 122 koní a převodovka je manuální šestistupňová, na přání lze koupit vůz i se samočinnou převodovkou.

Sportovní extrovert: Bayswater

MINI Bayswater je trochu něco jiného, výrobce o něm mluví jako o sportovním extrovertovi. Má jedinečnou zářivě modrou metalízu, černá sedmnáctipalcová kola, s nimiž kontrastují leštěné lemy a čelní části paprsků. Pro vybrané modely je na přání připravená metalická černá a šedá barva. Sportovní charakter podtrhuje střecha s kontrastní černou barvou a pruhy na přední kapotě, které se směrem dozadu rozcházejí. Podobný motiv je také na zrcátkách.

Mini Bayswater je sportovní edice oblíbeného vozu. Foto: www.press.bmwgroup.comMini Bayswater je sportovní edice oblíbeného vozu. Foto: www.press.bmwgroup.com

Nápis „Bayswater“ je také u bočních blikačů, na prahových lištách a sedadlech. Sedadla v barvě antracitu mají zvětšené boční vedení výrazné prošívání, stejně jako řadící páka a ruční brzda. I tato edice může být vybavena dalšími prvky, které vůz přizpůsobí stylu majitele.

Pohonné jednotky jsou skutečně výkonné. Nejsilnější motor má až 184 koní, šestistupňová převodovka bude manuální, na přání i automatická.

Článek Chcete něco extra? Mini představí speciální edici byl publikován 27. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Auta. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...