Nový Seat Leon je v Best Buy Car of Europe 2021

Tagy:  Seat Leon, Best Buy Car of Europe 2021,

Sponzorované odkazy:

Nový Seat Leon je v Best Buy Car of Europe 2021

Zcela nový Seat Leon byl zvolen vítězem ankety Autobest 2021 a získal tak evropské ocenění Best Buy Car of Europe 2021, jako nejlepší vůz ke koupi v Evropě v roce 2021.

Porota ankety Autobest má 31 členů z celé Evropy, kteří patří mezi nejvýznamnější motoristické novináře. Společnost Seat obdržela toto ocenění již podruhé, když roku 2017 byl oceněn model Seat Ateca.

Navržen a vyvinut v Barceloně

Nový Seat Leon byl navržen a vyvinut v Barceloně. Je to vozidlo, jež souzní s dnešní dobou, životním stylem a potřebami lidí. Leon dostal do vínku ještě vyšší úroveň konektivity, díky níž se model coby kompletně síťově propojený automobil stane součástí digitálního života svého majitele.

Hospodárnost a ohleduplnost je dána v nabídce modelu řadou nových technologií v konstrukci motorů na benzin (TSI), naftu (TDI) a stlačený zemní plyn (TGI). Nabídku završují varianty s částečně hybridním systémem (eTSI) a externě nabíjitelným hybridním pohonem (e-HYBRID).

Bezpečný vůz

Zcela nový Seat Leon dostal pětihvězdičkové hodnocení v testech Euro NCAP 2020, zčásti technické platformě MQB Evo, která umožnila vyvinout vozidlo, splňující rozmanité požadavky zákazníků značky Seat.

Autobest anketa

Anketa Autobest patří mezi nejprestižnější v Evropě. Organizátoři ji vyhlašují nepřetržitě od jejího založení v roce 2001. Porotu tvoří 31 novinářů, kteří měli na začátku listopadu během finálového kola v Rakousku příležitost uskutečnit zkušební jízdy s modelem Seat Leon s kompletní řadou nabízených motorů včetně verze s externě nabíjitelným hybridním pohonem.

Značka Seat

Seat je jedinou společností ve Španělsku v odvětví automobilového průmyslu s kompletní škálou činností zahrnujících návrh designu, vývoj, výrobu a prodej osobních vozů. Nadnárodní společnost se sídlem v Martorellu (Barcelona) je členem koncernu Volkswagen Group a prodává vozidla pod značkami Seat a Cupra, zatímco Seat MÓ nabízí produkty a řešení pro městskou mobilitu.

Seat vyváží 81 % svých vozidel a působí ve více než 75 zemích. Zaměstnává více než 15 000 kvalifi­kovaných pracovníků ve třech výrobních závodech – Barcelona, El Prat de Llobregat a Martorell, kde vyrábí modelové řady Ibiza, Arona a Leon. Společnost navíc vyrábí vozy Ateca v České republice, Tarraco v Německu, Alhambra v Portugalsku a Mii electric, první 100% elektromobil značky SEAT, na Slovensku. Výrobní závody doplňuje SEAT:CODE, centrum pro vývoj softwaru se sídlem v Barceloně.

Zdroj foto: Seat

Článek Nový Seat Leon je v Best Buy Car of Europe 2021 byl publikován 14. ledna 2021 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...