Sporty elegán s grand vzevřením: Nový Opel Insignia Sport

Tagy:  nový Opel Insignia Grand, Opel, Insignia Grand, technika, prvky,

Sponzorované odkazy:

Sporty elegán s grand vzevřením: Nový Opel Insignia Sport

Samotný název tohoto dalšího kousku od Opelu říká vlastně vše. Nová vlajková loď značky Opel ukazuje vyjímečnost již na první pohled.

Vůz má elegantní křivky, špičkovou aerodynamiku a styling velkého kupé. A je to lehká váha. Váží o 175 kg méně, nežli stávající model Insignia. A nový motor s pohonem všech kol s aktivním rozdělováním točivého momentu je spřažen s 8-stupňovou automatickou převodovkou. Světlomety vozu patří mezi novou generaci IntelliLux LED® s kamerovým systémem o záběru 360°. Interiér oplývá ergonomickými sedadly AGR s ventilací, masážní funkcí a také vyhřívání zadních sedadel. Co víc si přát?

Insignia Grand Sport spočívá na zcela nové architektuře. Pozměněné proporce dopomohly vozu k prostornější kabině pro pasažéry, k mnohem sportovnějšímu agresivnějšímu výrazu v jízdě.

Díky nižší hmotnosti dostal nový Opel Insignia Sport hi-tech prvky

  • moderní systém pohonu všech kol se systémem aktivního rozdělování točivého momentu na jednotlivá kola (tzv. vektorování točivého momentu) nebo 8-stupňová automatická převodovka
  • adaptivní diodové světlomety IntelliLux LED®
  • asistenční systém pro udržování jízdního pruhu Lane Keep Assist
  • head-up displej
  • prostorový kamerový systém se záběrem 360°
  • přední sedadla s ergonomickým certifikátem AGR
  • vyhřívání zadních sedadel či elektricky vyhřívané čelní sklo
  • systémy IntelliLink a Opel OnStar
  • aktivní hliníková kapota, jež snižuje riziko poranění chodců při kolizi
  • vyhřívání skla předního okna který zajistí nerušený výhled i v mrazu
  • bezklíčový systém odemykání a startování Keyless Open & Start, který je standardem ve všech stupních výbavy

Opel Insignia Sport je o 29 milimetrů nižší, rozchod se zvětšil o 11 milimetrů a rozvor se prodloužil až o 92 milimetrů, rovněž se výrazně zkrátily převisy karoserie. Tyto změny dávají modelu Insignia Grand Sport rozměry í výzor velkého kupé. Maska chladiče je posazena níže a evokuje vyšší stabilitu vozu. Štíhlé světlomety zvýrazňují šířku karoserie a grafika bočných oken s chromovanou lištou u horního okraje, zdůrazňují protáhlé linie karoserie a opticky snižují vůz k povrchu, na němž stojí či po němž jede. Typický boční prolis v profilu břitu dotváří efektní vzhled nové Insignie.

Interiér má čisté linie, příjemné povrchy a prvotřídní řemeslné zpracování. Palubní deska je natočena k řidiči, který má sedadlo o 3 cm níže než v aktuálním modelu Insignia. Sdružený přístroj je přehledný a ovládací prvky snadno dosažitelné. Dotykový monitor infotainmentu tomu dodává technický šarm. Delší rozvor přispěl ke zvětšení prostoru pro pasažéry na zadních sedadlech a objem zavazadlového prostoru lze navýšit od 490 do 1450 litrů.

Nový Opel bude k mání celou řadou přeplňovaných motorů s přímým vstřikováním paliva, a novinkou je pak 8-stupňová automatická převodovka, která vyniká špičkovým komfortem řazení. Nová převodovka AT8 bude zprvu k dispozici jen v modelech s pohonem všech kol.

Vůz je postaven na podvozku FlexRide. Ten se přizpůsobuje momentální jízdní situaci. Charakteristika tlumičů pérování, posilovače řízení, elektronického pedálu plynu i samočinné převodovky se mění automaticky, nebo dle zvoleného režimu Standard, Sport či Tour. A podle zvoleného režimu reaguje motor na změny polohy pedálu plynu více či méně, přičemž elektronický stabilizační systém ESP intervenuje později či dříve. Nový řídicí modul DMC (Drive Mode Control) je srdcem i duší adaptivního podvozku, protože průběžně analyzuje informace z mnoha senzorů a díky tomu dokáže rozeznat individuální styl jízdy každého řidiče.

Opel Insignia Grand Sport bude představen na autosalonu v Ženevě v březnu 2017. A u nás by se mohl objevit na začátku června 2017.

Zdroj foto: Opel

Článek Sporty elegán s grand vzevřením: Nový Opel Insignia Sport byl publikován 28. prosince 2016 v 00.00 v rubrice Novinky, Auta, Značky aut a Informace. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...